valori

COMPASIUNE

Compasiunea este modelul nostru de business. Respectul și grija față de pacient, empatia și dorința de a fi de ajutor este ceea ce ne caracterizează.

PROFESIONALISM

Serviciul nostru de call center medical externalizat a fost primul de acest gen din România. Având o experiență de 5 ani în acest domeniu ințelegem importanța comunicării eficiente cu pacientul și necesitatea unui plan customizat care să se potrivească nevoilor furnizorilor medicali. Creșterea calității serviciilor medicale pentru partenerii noștri este în topul obiectivelor noastre.

COLABORARE

Suntem o extensie a echipei voastre! Coordonatorii noștri de pacienți răspund prompt la apeluri și rezolvă în cel mai scurt timp solicitările pacienților în conformitate cu procedurile stabilite. Suntem în contact permanent cu recepția voastra și tratăm pacienții ca și cum am fi în cadrul clinicii/spitalului. Coordonatorii noștri de pacienți sunt instruiți în permanență în relaționarea cu pacienții și tratarea situațiilor dificile.

INTEGRITATE

Știm cât de importantă este confidențialitatea datelor pentru furnizorii de servicii medicale. Tocmai din acest motiv la baza colaborării noastre este un contract de confidențialitate a datelor care garantează partenerilor noștri utilizarea datelor doar în scopul realizării obiectivelor contractului de colaborare.

Pentru protecția datelor partenerilor noștri utilizăm un Firewall de la Fortinet, unul dintre cele mai performante de pe piață la momentul actual, iar echipamentele pe care le utilizăm sunt parolate cu acces restrâns și antivirus a cărui valabilitate este monitorizată.

De asemenea pentru a aduce un plus de încredere partenerilor noștri, momentan suntem în curs de acreditare ISO 27001 – Sistem de management al securității informației.

CERE OFERTĂ

Pentru a programa o întâlnire cu un reprezentant Medicalo Healthcare , va rugăm să completați formularul de mai jos